EMIR SULJAGIĆ OBJASNIO: Evo zašto je važna Rezolucija o genocidu u Srebrenici koju je izglasala Skupština Crne Gore

U Skupštini Crne Gore sinoć je usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Uprkos velikom pritisku prosrpskih političara u Crnoj Gori, pa i samog režima u Beogradu, izglasavanje Rezolucije nije spriječeno.

  • Društvo

  • 18. Jun. 2021  18. Jun. 2021

  • 0

Izglasavanje Rezolucije pozdravili su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović, ministrica vanjskih poslova Bisera Turković i brojni drugi zvaničnici i predstavnici nevladinih i udruženja građana.

S druge strane, izglasavanje Rezolucije izazvalo je ogorčenje kod zvaničnika u manjem bh. entitetu i u Srbiji, a naslovnice tabloida u Srbiji najbolji su odraz raspoloženja unutar srbijanskog režima.

Usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici komentarisao je danas i Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica.

"Doktrina 'srpskog sveta' temelji se na umišljenom pravu Srbije da nesmiljeno kolje po komšiluku. I tako od najmanje 1912. Prvi put se sa makar simboličnom kaznom, odnosno posljedicama suočila devedesetih. I zato je važna jučerašnja Rezolucija o Srebrenici u CG parlamentu", napisao je Suljagić na svom Twitter profilu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...