DRAMATIČNO U RUSIJI: Sve veći broj zaraženih koronavirusom, vlasti krive NIHILIZAM građana

Nakon rekordnih novih slučajeva zaraze koronavirusom u Moskvi, Kremlj je nagli porast novozaraženih pripisao oklijevanju ljudi da se vakcinišu, a čiji je uzrok pripisan nihilizmu.

  • Svijet

  • 18. Jun. 2021  18. Jun. 2021

  • 2

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov rekao je da predsjednik Vladimir Putin pomno prati situaciju.

Zamoljen da objasni veliki skok u broju novozaraženih, Peskov je naveo lukavu prirodu virusa, aludirajući na sposobnost mutiranja, te potpuni nihilizam i nisku vakcinisanost. Odbacio je mišljenje kritičara da su Rusi neskloni vakcinisanju zbog nepovjerenja prema vlastima.

Produžene su stroge mjere u Moskvi

Moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin produžio je restrikcijske mjere, uključujući i zabranu održavanja javnih događanja s više od 1.000 ljudi, zatvaranje kafića i restorana u 23 sata te zatvaranje nogometnih navijačkih zona postavljenih za Europsko nogometno prvenstvo.

Sobjanin je početkom sedmice kazao da se Moskva, koja broji 13 miliona ljudi, sada suočava s novom, agresivnijom varijantom te da se stanje u prijestolnici vrlo brzo pogoršava.

Naglasio je da je 90 posto novih zaraza u Moskvi uzrokovano varijantom delta, prvi put otkrivenom u Indiji. Rusija, najveća zemlja na svijetu, ima 5,2 miliona zaraženih od početka pandemije. Do 2. juna, do kada su dostupni podaci, barem prvu dozu vakcine primilo je 18 miliona Rusa, jedna osmina stanovništva.

(Index.hr)

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...