PRED SUDOM BiH: Počelo ročište Alisi Mutap i drugim uhapšenim u slučaju "Dženan Memić"

Osim za Alisu, pritvor je zatražen i za Muamera Ožegovića, koji je uhapšen zajedno s njom, a radio je kao recepcionar u hotelu "Crystal" u kobnoj noći kada je Dženan stradao.

  • Hronika

  • 18. Jun. 2021  18. Jun. 2021

  • 1

Pred Sudom BiH danas je u 15 sati počelo ročište Alisi Mutap-Ramić, bivšoj djevojci stradalog mladića Dženana Memića, i još tri osobe koje se dovode u vezu s ovim slučajem.

Na ročištu će se razmatrati prijedlog Tužilaštva BiH da se odredi jednomjesečni pritvor uhapšenoj Alisi.

Osim za Alisu, pritvor je zatražen i za Muamera Ožegovića, koji je uhapšen zajedno s njom, a radio je kao recepcionar u hotelu "Crystal" u kobnoj noći kada je Dženan stradao.

Istog dana su uhapšeni i pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović, za koje će se, također, zatražiti pritvor. I oni se sumnjiče za prikrivanje dokaza s obzirom na to da su u noći kada je stradao Dženan, osiguravali diplomatske objekte.

Tako su svojim nadređenima prvobitno rekli da je povrijeđena jedna, a nakon toga su iskaz promijenili svjesno te rekli da su povrijeđene dvije osobe.

Mjera pritvora predložena je, između ostalog, zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boraveći na slobodi, mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te utjecati na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

(N1) 

https://ba.n1info.com/vijesti/pocelo-rociste-alisi-mutap-i-drugim-uhapsenim-u-slucaju-dzenan-memic/

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...