SREĆOM DA NIJE BIO U ZRAKU: Propala pilotska kabina teretnog aviona "British Airwaysa"

Podvozje ispod pilotske kabine Boeinga 787 Dreamlinera avioprijevoznika "British Airways" propalo je dok je avion bio parkiran na aerodromu Heathrow u engleskom gradu Londonu, javlja "Daily Mail".

  • Svijet

  • 19. Jun. 2021  19. Jun. 2021

  • 2

Glasnogovornik "British Airwaysa" rekao je da se radi o teretnom avionu te da u njemu nije bilo putnika.    

Prednji dio avina zbog propalog prednjeg podvozja potpuno se približio tlu, a na fotografijama incidenta može se vidjeti da su pokretne stepenice bile spojene na jedna od vrata Boeinga.

Sigurnosne službe odmah su se dale u procjenu i sanaciju štete.

Glasnogovornik "British Airwaysa" rekao je da je riječ o teretnom avionu te da u njemu u trenutku propadanja podvozja nije bilo putnika.

- Sigurnost je uvijek naš najveći prioritet. Trenutno istražujemo ovaj incident - rekli su iz avioprijevoznika.

alt

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...