OVO JE NOVI PREDSJEDNIK IRANA: Nalazi se na listi američkih sankcija

Pobjedu na izborima Raisiju je čestitao i njegov najozbiljniji protivkandidat Abdulnaser Hemati.

  • Svijet

  • 19. Jun. 2021  19. Jun. 2021

  • 1

Ebrahim Raisi pobijedio je na predsjedničkim izborima u Iranu, pišu iranski mediji, prenosi Srna.

Raisi se nalazi na listi američkih sankcija zbog navodnih kršenja ljudskih prava, uključujući i nadzor nad pogubljenjima više hiljada političkih neistomišljenika 1988. godine.

Pobjedu na izborima Raisiju je čestitao i njegov najozbiljniji protivkandidat Abdulnaser Hemati.

"Nadam se da će Vaša administracija pod rukovodstvom vrhovnog lidera ajatolaha Ali Hameneija učiniti Islamsku Republiku ponosnom, poboljšati standarde života i osigurati dobrostanje nacije", naveo je Hemati u čestitki.

Odlazeći iranski predsjednik Hasan Rohani čestitao je izbor predsjednika, ali ga nije imenovao jer, kako je rekao, glasovi još nisu prebrojani i ništa nije zvanično objavljeno.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Irana kasnije tokom dana objaviće rezultate izbora.

Osim Hematija, i drugi predsjednički kandidati čestitali su Raisiju na izbornoj pobjedi.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...