ELMEDIN KONAKOVIĆ PORUČUJE: "Ovo je hrabro i gospodski od Crne Gore, skinuli su dobar dio hipoteke u agresiji na Bosnu i Hercegovinu, DRITAN ABAZOVIĆ JE…”

Poručuje da su oni koji su glasali za usvajanje rezolucije pokazali ljudskost i odabrali stranu civilizacije

  • Mini market

  • 19. Jun. 2021  19. Jun. 2021

  • 0

Predsjednik NiP-a, Elmedin Konaković, oglasio se na svom Facebook profilu povodom usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici, koju su prije nekoliko dana usvojili u Skupštini Crne Gore.

Konaković je poručio da ovaj proces ima posebnu težinu, jer su za usvajanje rezolucije glasala vladajuće stranke u Crnoj Gori.

- Održala nam je lekciju iz demokratije Skupština Crne Gore. 2/3 zastupnika glasalo je za Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici. Posebnu težinu ovaj proces ima zbog činjenice da su za Rezoluciju glasale vladajuće stranke, Građanski pokret URA i Demokratska Crna Gora, rekao je Konaković.

Poručuje da su oni koji su glasali za usvajanje rezolucije pokazali ljudskost i odabrali stranu civilizacije.

- Moguće da su ovim glasanjem ugrozili parlamentarnu većinu, fotelje i funkcije, a ipak su glasali i odabrali stranu civilizacije i ljudskosti. Prihvatili su predlagači amandman kojim se kaže da za genocid nije kriv cijeli narod i da ne generaliziraju. Bošnjačka stranka sa 3 zastupnika u cijelom je procesu pokazala hrabrost i mudrost, istakao je on.

Prema njegovom mišljenju, u cijeloj priči, Dritan Abazović je pokazao liderstvo.

Dritan Abazović nakon što smo ga svi redom napadali zbog koalicije demonstrirao liderstvo. Skinuli su dobar dio hipoteke koju je Crna Gora nosila u agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Demokratski, hrabro i gospodski, zaključio je Konaković.

Odrzala nam je lekciju iz demokratije Skupstina Crne Gore. 2/3 zastupnika glasalo je za Rezoluciju o zabrani negiranja...

Posted by Elmedin Dino Konakovic on Subota, 19. juni 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...