EFENDIĆ O ZMIJI S DOBRINJE: “Kanton Sarajevo je u kolapsu, ne zna se u kojoj oblasti je gore stanje, neka TROJKA I ŠESTORKA su OBEĆAVALE KULE I GRADOVE”

Od javnog prevoza, primarne zdravstvene zaštite, javne higijene, obrazovanja, sigurnosti… teško je utvrditi u kojoj oblasti je stanje gore, kaže Efendić

  • Društvo

  • 19. Jun. 2021  19. Jun. 2021

  • 0

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, komentarisao je današnju situaciju koja se dogodila na Dobrinji.

Naime, nekolicina građana se žalila na nepokošenu travu u ovom sarajevskom naselju, što je za posljedicu imalo najezdu zmija u urbanoj gradskoj sredini.

Efendić je rekao da je KJKP Park odgovoran za takvo stanje, te da je cijeli Kanton Sarajevo u kolapsu.

- Samo da se zna, iako je to bezbroj puta ponovljeno, da je za košenje trave i održavanje zelenih površina zaduženo kantonalno preduzeće Park. Kanton već odavno ne funkcioniše skoro ni u jednoj oblasti života ili funkcioniše jedva. Od javnog prevoza, primarne zdravstvene zaštite, javne higijene, obrazovanja, sigurnosti… teško je utvrditi u kojoj oblasti je stanje gore, istakao je Efendić.

Poručuje da je srušen i uništen čitav sistem Kantona Sarajevo.

- Kantonom trenutno upravlja vlada neke trojke koja je u početku bila šestorka i obećavala kule i gradove. Ista ta trojka i njihovi vijećnici na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad oborila je izvještaj J.P. Lokoma koji kao preduzeće svoj posao radi odgovorno i adekvatno.

Tako je srušen i uništen čitav sistem Kantona Sarajevo kada su neodgovorni zastupnici iz skupštine počeli da se petljaju u sve procese unutar preduzeća, umjesto da se bave donošenjem zakona, a stranke koje su ih tamo poslale o tome nisu vodile računa, rekao je Efendić, konstatujući da posljedice nerada vladajuće strukture u Kantonu Sarajevo trpe svi građani glavnog grada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...