MARJANOVIĆ PISAO O POTEZU BESPOSLENOG ČAVARE: "Za nas, Hrvate koje ne priznajete kao ravnopravne..."

"Demantujte me djelima, pa da vas počnem smatrati 'legitimnim predstavnicima'", poručio je Marjanović

  • Politika

  • 20. Jun. 2021  20. Jun. 2021

  • 17

Predsjednik FBiH i jedan od "viđenijih" HDZ-ovaca Marinko Čavara službeno je odgovorio na poziv Vlade RS-a na razgovore o daljoj sudbini BiH.

Ovakav njegov potez već je naišao na prilično oštre osude, a među onima koji su mu odgovorili je i sarajevski profesor Damir Marjanović.

"'Legitimni predstavnici' Hrvata u BiH (kako sami sebi tepaju) bi trebali da se brinu za sve Hrvate u BiH. Stoga, sve dok sa svojim prebliskim RS partnerom ne riješite problem od preko 140.000 prognanih Hrvata iz RS-a (posebno iz Posavine), što predstavlja oko 94 posto Hrvata-katolika koji su prije živjeli na tim prostorima, za nas, Hrvate koje ne priznajete kao ravnopravne i koje volite nazivati svakakvim imenima, vi ste samo legitimni predstavnici svojih osobnih i stranačkih HDZ interesa.

Ohrabrujem vas da me, nakon 27 godina 'vaše brige za Hrvate' svojim djelima konačno demantujete, pa da vas konačno prepoznam kao 'legitimne'", poručio je Marjanović.

(SB/Oslobođenje)   

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...