NEVJEROVATNI PORTUGALAC: Podaci o trku 36-godišnjeg Ronalda protiv Njemačke su fascinantni (VIDEO)

Cristiano Ronaldo ima još jednu žrtvu. Konačno je zabio i Njemačkoj, međutim njegov gol je bio gorkog okusa iako se tako nije činilo.

  • Sport

  • 20. Jun. 2021  

  • 1

U derbiju drugog kola Eura Njemačka je očitala lekciju Portugalcima i na kraju slavila sa zasluženih 4:2, iako su aktuelni prvaci Evrope prvi stigli do vodstva.

Igrala se 15. minuta kada je poslije furiozne kontre Ronaldo savladao Neuera za vodstvo svog tima, ali već na poluvremenu Portugalci su bili u minusu, da bi u nastavku Havertz i Gosens završili priču.

Ronaldov gol je bio zaista impresivan, pa je uslijedila detaljna analiza ono što je uradio na Allianz Areni. Još jednom je uspio pomjeriti granice normalnog, iako se radi o 36-godišnjaku.

Ronaldov gol pogledajte na 25:41 video priloga. 

Najpopularniji fudbaler današnjice je 92 metra uspio pretrčati za 14.2 sekundi što zaista djeluje nevjerovatno pošto je u jednom trenutku na centru igrališta čak i usporio.

Maskimalna brzina koju je ostvario fudbaler Juventusa je bila 32 km/h, poređenja radi najbrži čovjek u historiji Usain Bolt je tokom trke od 100 metara imao maksimalnu brzinu od 37.85 km/h.

Sve ovo je rezultat fenomenalnog profesionalima kojeg je Ronaldo pokazuje svih ovih godina te je sada u stanju da pretrči mnogo mlađe protivnike od sebe.

CR7 već dugo vremena ima poseban način ishrane i treniranja. Neki znaju reći i da pretjeruje, ali jednostavno njegova glad za golovima i pobjedama mu ne dopuštaju da odustane.

Do sada na ovom Euru ima tri gola čim se izjednačio sa Miroslavom Kloseom kao najbolji strijelac svjetskih i evropskih prvenstava. Obojica imaju po 19 golova.

Inače, Ronaldo i družina u posljednjem kolu igraju protiv Francuske. U reprizi finala posljednjeg Evropskog prvenstva Portugalu treba bod za prolazak dalje, a nekim kombinacijama bi im odgovarao i poraz. U tom slučaju bi se trebali poklopiti rezultati iz ostalih grupa.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...