ALEKSANDAR VUČIĆ, AROGANTNO I NEPRISTOJNO: "Crna Gora se miješa u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica..."

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće dozvoliti da se donošenjem Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu "stavi kolektivni žig na svakog pripadnika našeg naroda", jer je rezolucija uopštena i u njoj se "ne pominju pojedinci koji su počinili užasna dela".

  • Regija

  • 20. Jun. 2021  20. Jun. 2021

  • 15

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara na svečanosti povodom Dana policije rekao da se sa donošenjem rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, o čemu su podnijeta dva prijedloga, "neće saglasiti dok je predsednik Srbije".

Prema njegovim rečima, oni koji se u Srbiji zalažu za donošenje rezolucije o Srebrenici žele "da se dodvore nekim ambasadorima računajući da će da ih (oni) dovedu na vlast na ovaj ili onaj način".

On je rekao da je "potpuno jasno" da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament "protiv vitalnih interesa srpskog naroda".

"Reagovali smo mirno, nijednu reč nisam uputio niti me zanimaju, daleko im lepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće", rekao je Vučić i dodao da se Crna Gora na taj način miješa u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica nije u Crnoj Gori.

Prema njegovim rečima, Srbija će se u odnosima sa Crnom Gorom što prije vratiti "na put ekonomije".

"Spremni smo da pomognemo, samo nemojte da mnogo pričate o prijateljstvu i bratstvu", rekao je Vučić.

On je najavio da će Srbija nastaviti da "još snažnije pomaže kulturne institucije u Crnoj Gori".

"Nisam predsjednik svih Srba, već svih građana koji žive u Srbiji"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije predsjednik svih Srba, već predsjednik Srbije i svih građana koji u njoj žive.

Vučić je ispred Palate "Srbija" gdje se održava centralna manifestacija u okviru obeležavanja Dana policije i Dana MUP, rekao da isto tako nikada neće dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda i da će se uvijek boriti da pomognemo srpskom narodu, ne dirajući u prava svih drugih i ne ugrožavajući nikoga.

Srbija mora da brine i o svom rodu, jer nema ništa prirodnije i normalnije nego da volite svoj narod i podržavate ga, ne čineći ništa loše bilo kom drugom, rekao je Vučić.

On se osvrnuo na prethodnu izjavu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, koji je Vučića nazvao "predsednikom svih Srba".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...