"SB" U BAŠTI ZEMALJSKOG MUZEJA: Svi su na svojoj prostirci, obilježava se Međunarodni dan joge (FOTO)

Međunarodni dan joge obilježen je danas u Sarajevu, prvi put na otvorenom, u bašti Zemaljskog muzeja.

  • Društvo

  • 20. Jun. 2021  

  • 0

Ove godine u Bosni i Hercegovini Međunarodni dan joge obilježen je sedmi put, u organizaciji Ambasade Indije u BiH i Udruženja bosansko-indijskog prijateljstva.

"Javno obilježavanje imamo samo u Sarajevu, zahvaljujući Zemaljskom muzeju koji nam je ustupio svoj prostor", kazala je Feni predsjednica Udruženja Dunja Mašić.

Podsjetila je da prošle godine događaj nije obilježen uživo, nego putem društvenih mreža.

"Sretni smo da se ove godine možemo ovako. Ovo je prvi put da u Sarajevu imamo čas joge na otvorenom, na travi, među drvećem. Do sada smo imali u Banjoj Luci i Mostaru", rekla je Mašić.

Događaju je prethodio webinar o temi meditacije i mantri, na kojem je fokus bio na tehnikama meditacije u skladu s drevnom indijskom filozofijom.

Skupština Ujedinjenih nacija 11. decembra 2014. godine usvojila je Odluku koju je podržalo 177 zemalja članica, a kojom je 21. juni proglašen Međunarodnim danom joge.

Od tada je ovaj dan postao jedan od najvećih masovnih pokreta koji se organizuje s ciljem postizanja dobrog zdravlja i blagostanja.

(Fena)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...