AMERIKANKA PRONAĐENA MRTVA U RUSIJI: Njena majka otkrila sadržaj SMS-a koji je dobila neposredno pred smrt

Ruska policija uhapsila je muškarca nakon što je tijelo nestale američke studentice pronađeno u blizini grada Nižnji Novgorod, istočno od Moskve. Catherine Serou (34) nestala je nakon što je u Nižnjem Novgorodu ušla u neidentificirani automobil, piše BBC.

  • Svijet

  • 20. Jun. 2021  

  • 0

Policija je kratko izvijestila da uhapšeni muškarac ima poduži dosje s posebno teškim zločinima.

Majci prije nestanka poslala SMS

Prije nego što je nestala, Catherine je majci u Mississippiju poslala SMS u kojem je napisala: "U autu sam s neznancem. Nadam se da nisam oteta."

Serou je bila bivša pripadnica američkih marinaca koja je završila turneju u Afganistanu i preselila u Rusiju 2019. godine kako bi magistrirala pravo na Državnom univerzitetu Lobačevski iz Nižnjeg Novgoroda. Živjela je malo izvan grada, a majci je u utorak poslala poruku malo iza 18:30 po lokalnom vremenu.

Majka je medijima ispričala da se njezina kći žurila s povratkom u kliniku u kojoj nije prošla uplata te je vjerojatno stopirala kako ne bi morala čekati Uber.

Planirala se vratiti u SAD

Ruske potražne ekipe tragale su za njezinim tijelom u šumovitom području izvan grada, gdje je zadnji put zabilježen signal njenog telefona. Američka ambasada u Moskvi potvrdila njenu smrt i saopćila da prati istragu.

Serou se planirala vratiti u SAD i raditi kao imigracijska advokatica, rekla je njezina majka za NPR. Prodala je stan u Kaliforniji kako bi u Rusiji financirala studij.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...