SELEKTOR GORAN LOJO PONOSAN NA EKIPU: "Drago mi je što smo pokazali karakter"

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i Španiji. Košarkašice BiH su u trećem kolu C-grupe Eurobasketa u Strasbourgu poražene od Slovenija sa 91:81. Ovim porazom izabranice selektora Gorana Loje propustile su priliku da kao pobjedici grupe izbore direktan plasman u četvrtfinale, te će za plasman među osam najboljih morati igrati još jednu utakmicu.

  • Sport

  • 20. Jun. 2021  20. Jun. 2021

  • 0

“Želim da čestitam svom timu koji se vratio od zaostatka od 25 poena. Da smo pogodili trojku kod rezultata 74:70 za Sloveniju sve bi bilo drugačije. Probudili smo se prekasno. Pozdrav svim našim navijačima širom svijeta. Posebno se zahvaljujem ovim momcima iz navijačke skupine BH Fanaticos koji su došli danas da nas podrže. Žao nam je zbog njih što smo izgubili. Žao nam je zbog svih naših navijača. Ali, opet mi je drago što smo pokazali karakter. Iz neke bezizlazne situacije sa minus 25, kada je to izgledalo da će biti jedan veliki rezultatski poraz, smogli smo smo snage napravili smo raj run 23:2. Nažalost, to nismo uspjeli”, naveo je selektor košarkaške reprezentacije BiH Goran Lojo.

Bh. košarkašica Marica Gajić također se obratila javnosti.

“Kada nešto previše želiš i uzbuđen si zbog toga, ponekad se ovakve stvari dese. Mi smo tim koji igra dobro ako igramo dobru odbranu. Ovaj povatak me čini sretnom. Nastavit ćemo raditi, imamo šansu u sutrašnjoj utakmici”, kazala je gajić.

Zahvalila se navijačima koji su danas bili u dvorani Rhenus Sport u Strasbourgu.

“Nevjerovatno je bilo. Nismo ih vidjeli, iznenadili su nas. Bilo je nevjerovatno igrati u ovoj atmosferi. Hvala vam svima koji nas podržavate i pratite. Nastavit ćemo da dajemo sve od sebe. Danas to nije bil dovoljno, kasno smo se probudile i pregorile u toj velikoj želji za četvrtfinalem. Već danas gledamo naprijed”, navela je Gajić.

Baraž za ulazak u četvrtfinale igra se već sutra, a protivnik BiH će biti bolji iz današnjeg duela Hrvatske i Češke.

(N1)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...