TAČNA INFORMACIJA: Arapski komentator nije “zapjevao” kada je ugledao navijačicu, riječ je o montiranom snimku

NAPOMENA: Portal "Slobodna Bosna" je 20. 06. 2021. godine objavila vijest pod naslovom "URNEBESNA REAKCIJA: Arapski komentator pratio je utakmicu, a onda je kamerman pokazao lijepu Ruskinju... (VIDEO)". U tekstu se navodi da je tokom utakmice između Rusije i Finske na Evropskom prvenstvu nepoznata ruska navijačica izazvala uzdahe muških fanova, pa tako i arapskog komentatora. Analizom portala "Raskrinkavanje.ba" utvrđeno je da navodi iz teksta koje smo objavili nisu tačni, te da je u pitanju montirani video.

  • Šareni svijet

  • 20. Jun. 2021  06. Jul. 2021

  • 0

Snimak koji je navodno nastao tokom utakmice između Rusije i Finske na Evropskom prvenstvu i u kojem ruska navijačica izazvala reakcije arapskog komentatora, je montiran.

Originalni isječak koji prikazuje navijačicu na tribinama datira iz 2019. godine, s utakmice između ruskog kluba Krasnodar i grčkog Olimpijakosa, održanog na Stadionu Krasnodara.

Osim toga, zvuk “arapskog komentatora” nije autentični dio originalnog snimka. Viralni snimak ne prikazuje ispad arapskog komentatora tokom prenosa utakmice Evropskog prvenstva, već parodiju za koju je komičar koristio isječak iz prenosa utakmice koja se igrala prije dvije godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...