NEVJEROVATNA IZJAVA SELEKTORA TURSKE NAKON POTOPA NA EURU: "Za ovo su krivi…"

Reprezentacija Turske najveće je razočarenje na Evropskom prvenstvu u nogometu.

  • Sport

  • 21. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 1

Selekcija Turske neslavno je okončala nastup na Prvenstvu Evrope. Tri poraza u isto toliko odigranih utakmica s gol-razlikom od 1:8 predstavlja vrlo neprijatno iznenađenje.

Turski selektor Senol Gunes za ovaj rezultat problem je vidio u mnogo čemu samo ne u sebi.

"Ova će mlada ekipa obilježiti sljedećih 10 godina turskog fudbala, ali smo svjesni da je takav nastup na ovim turnirima neprihvatljiv. Trenutno ne razmišljam o ostavci, račun za neuspjeh mora se platiti, ali odgovorni su i mediji, odgovorna je i uprava, također je odgovoran i stručni štab. Bio je to veliki test za nas, ali ponekad ti neuspjesi mogu dodati više iskustva nego uspjeh", zaključio je na kraju Gunes.

Turci su otvorili EP uvjerljivim porazom od Italije od 3:0, nakon čega su uslijedila još dva, i to oba u Bakuu. Prvo od Velsa sa 2:0 te na kraju od Švicarske sa 3:1.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...