NOVI ZAPLET U SLUČAJU DŽENAN MEMIĆ: Sud BiH odlučuje, osumnjičeni policajac Josip Barić...

Prijedlog je proslijeđen Sudu BiH, gdje će se u toku dana održati ročište o njemu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

  • Vijesti

  • 21. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 0

Postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora za još 30 dana za osumnjičenog Josipa Barića (1963.), koji je pod istragom u predmetu u kojem postupa Tužilaštvo BiH, a odnosi se na stradanje Dženana Memića u februaru 2016. godine.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi osumnjičeni, boraveći na slobodi, mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te utjecati na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog okolnosti u kojima bi puštanje na slobodu osumnjičenog izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Prijedlog je proslijeđen Sudu BiH, gdje će se u toku dana održati ročište o njemu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...