UZBUNA U REPUBLICI SRPSKOJ: "Svaki takav jednostran potez najveća je podrška koju Milorad Dodik može dobiti iz opozicije..."

Saopćenjem za javnost oglasio se DNS.

  • Mini market

  • 22. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 0

- Čemu dogovori, ako se ne poštuju? Čemu sastanci ako se zaključci gaze? Čemu priča o jedinstvu ako svako vuče na svoju stranu?

DNS, čiji sam ja dio je dobar i korektan partner, koji poštuje dogovor, ali nikada nikome neće biti sluga koji ispunjava želje! DNS ima infrastrukturu od 183 odbornika u 60 opština i gradova. Tražimo da se kao takvi poštujemo i zajednički nastupamo.

Svako prerano ili jednostrano isticanje kandidatura nema i neće imati podršku DNS-a, jer je upravo takav jednostran potez najveća podrška koju Milorad Dodik može dobiti iz opozicije.

DNS na to neće pristati!

Republika Srpska zahtijeva ozbiljnost i traži žrtve. Mi moramo napraviti političku platformu koja će dovesti do promjene vlasti i promjene sistema. To nam mora biti prioritet! Bitne su promjene i bolji život svakog građanina Republike Srpske, a ne raspodjela funkcija.

Zato, na prvo mjesto programi, infrastruktura, jedinstvo, rad, dobra analiza i kandidature u vrijeme kada se njima može postići najbolji efekt za promjene, a ne za lične ambicije.

Pozivam sve političke partije koje su iskrene u namjeri da se mijenja stanje i sistem u Republici Srpskoj za dobrobit svih građana Republike Srpske, da zajedno pravimo politički program i platformu tih promjena i upravo će to iznjedriti najbolje kandidate koji će taj program i platformu provesti u djelo.

Svako pretjerano i prijevremeno isticanje kandidata bez jasnog programa isključivo ide u korist aktuelne vlasti i daljem urušavanju Republike Srpske.

Zato vas molim da niko ne ulazi u avanturu koja neminovno vode opstanku ove odnarođene vlasti - poručio je potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...