AKVIZICIJA VRIJEDNA VIŠE OD MILIJARDU DOLARA: Južnokorejski automobilski gigant preuzeo kontrolni paket u američkoj kompaniji za robotiku

U saopćenju se, također, dodaje da je "Boston Dynamics" vodeća svjetska kompanija “u razvoju i uvođenju visokomobilnih robota sposobnih da se nose s najtežim izazovima robotike”.

  • HiTec

  • 22. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 0

U ugovoru vrijednom 1,1 milijardu dolara, južnokorejski automobilski gigant "Hyundai Motor Group" završio je akviziciju kontrolnog udjela u američkoj kompaniji za robotiku "Boston Dynamics".

Dok je "Hyundai" postao vlasnik 80 posto robotskog giganta, 20 posto dionica kompanije zadržala je japanska telekomunikacijska kompanija "Softbank", navodi se u saopćenju, prenijela je Anadolija.

"Hyundai" nastavlja ulagati u buduće tehnologije poput autonomne vožnje, umjetne inteligencije i robota, dodaje se.

Vodeća svjetska kompanija

“'Boston Dynamics' je etablirani lider u razvoju okretnih, mobilnih robota koji su uspješno integrirani u poslovanje mnogih vodećih svjetskih industrijskih firmi”, navodi se.

U saopćenju se, također, dodaje da je "Boston Dynamics" vodeća svjetska kompanija “u razvoju i uvođenju visokomobilnih robota sposobnih da se nose s najtežim izazovima robotike”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...