FOTOREPORTER "SB-a" ZABILJEŽIO: Zoran Tegeltija razgovarao sa savjetnicom predsjednika Francuske (FOTO)

Predsjedavajući Tegeltija naglasio je da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomskih odnosa te da postoji velik interes firmi iz BiH za poslovanje s francuskim kompanijama.

  • Vijesti

  • 22. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 0

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa savjetnicom za vanjske poslove predsjednika Republike Francuske Izabele Dumont.

Predsjedavajući Tegeltija istaknuo je ovom prilikom da su odnosi dvije zemlje vrlo dobri i bez otvorenih pitanja te je pohvalio kulturnu saradnju dvije zemlje, izrazivši žaljenje što ekonomski odnosi nisu u srazmjeri niti sa snagom francuske privrede niti sa privrednim potencijalima i resursima BiH.

Predsjedavajući Tegeltija naglasio je da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomskih odnosa te da postoji velik interes firmi iz BiH za poslovanje s francuskim kompanijama.

Tokom sastanka, predsjedavajući Tegeltija upoznao je savjetnicu Dumont s reformskim procesima i evropskim putem Bosne i Hercegovine, istaknuvši da je članstvo u Evropskoj uniji prioritetni vanjskopolitički cilj naše zemlje te da treba realno vrednovati postignute rezultate na tom putu.

Skrenuo je pažnju da podizanje kriterija za status kandidata za članstvo u EU ne doprinosi i ne pomaže BiH na tom putu.

Predsjedavajući Tegeltija istaknuo je da BiH vrlo uporno radi na ispunjavanju uslova za dobijanje kandidatskog statusa te je izrazio očekivanje da će te napore Evropska unija prepoznati i da će BiH u 2021. dobiti status kandidata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...