DRAŠKO I BENJAMINA ISPISUJU STRANICE HISTORIJE: "Stanivuković pružio ruku Sarajevu, IDEMO GRADITI MOSTOVE"

"Poklanjam dječiji park sa dječijim igralištem. Neka naša djeca budu sretnija i perspektivnija od svih nas", poručila je gradonačelnica Sarajeva.

  • Društvo

  • 22. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 4

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić stigla je u zvaničnu posjetu Banjoj Luci, gdje ju je dočekao gradonačelnik Draško Stanivuković. Na početku susreta Stanivuković je poželio dobrodošlicu Karić, nakon čega su razmijenili poklone i fotografisali se.

Potom je ogranizovana zajednička konferencija za medije, na kojoj je gradonačelnica Sarajeva zahvalila gradonačelniku Banje Luke.

- Dvadeset sedam godina je previše bez zvaničnog susreta dva bh. grada. Ispisujemo stranice historije i budućnosti. Tražit ćemo ono što spaja građane i što će nas predstavljati u budućnosti te slati sliku kao dijela Evrope. Sarajevo je grad sporta, kulture, prirodnih bogatstava. Sve to je i Banja Luka. Zašto, onda, tražiti različitosti? Mi smo mladi političari i nema ništa ljepše od saradnje. Sastanak gradonačelnika treba postati praksa. Želimo dati priliku mladosti, razvijati pozitivne emocije, pokazati i predstaviti ono što nas spaja - kazala je tokom obraćanja.

Potom je uputila poziv Stanivukoviću i naglasila da očekuje skoru posjetu u Sarajevu te još jednom izrazila zahvalnost, jer je, kako kaže, "pružio ruku Sarajevu".

- Idemo graditi mostove i mogu reći da ću uraditi sve da ti mostovi budu usmjereni na najljepše projekte. Tako gradimo budućnost i podržavamo mladost, a stavljamo iza sebe sve što je kamen spoticanja. Građani zaslužuju pametne i progresivne projekte, ulagati u mlade i pokazati da možemo bolje nego politike u zadnjih 30 godina. Želim gradu Banjoj Luci dati simboličan poklon. Poklanjam dječiji park sa dječijim igralištem. Neka naša djeca budu sretnija i perspektivnija od svih nas - poručila je gradonačelnica Sarajeva, prenosi "Oslobođenje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...