HRVATSKA BRUJI O SUSRETU MILANOVIĆA I PLENKOVIĆA: Frcale su provokacije između predsjednika i premijera, a govor Plenkovića izazvao je salve zvižduka (FOTO, VIDEO)

Plenković i Milanović hladno su se pozdravili uoči svečanosti, pružili ruke i razmijenili nekoliko rečenica.

  • Regija

  • 22. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 1

Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković nisu nakon obilježavanja Dana antifašističke borbe u Brezovici davali izjave za medije. Sve što su imali reći o osnivanju Prvog sisačkog partizanskog odreda, rekli su u svojim govorima na svečanosti.

No, govore obojice visokih državnika ometali su okupljeni u publici.

Plenković je u jednom trenutku spomenuo poslijeratne čistke političkih neistomišljenika od strane komunističkog režima, posebno potcrtavši ime kardinala Stepinca. To se očito nije svidjelo okupljenima, koji su počeli zviždati.

S druge strane, Milanovićev govor prekinula je jedna gospođa, koja ga je nazvala manipulatorom, što je Milanovića nasmijalo, a iz publike je potom poručeno da "će se sve srediti".

Uz Milanovića, najveće ovacije među stotinjak okupljenih u Brezovici "zaradili" su Stipe Mesić, Ivo Josipović, Franjo Habulin i Kristina Ikić-Baniček.

Kao što je poznato, predsjednik i premijer njeguju buran odnos, a njihov današnjih susret prvi je nakon dugo vremena. Plenković i Milanović hladno su se pozdravili uoči svečanosti, pružili ruke i razmijenili nekoliko rečenica.

- Što je, Plenki, jesi li glasao za mene - rekao je Milanović referirajući se na intervju koji je dao za "Večernji list", u kojem je predsjednik rekao da je "premijer sigurno na nekim izborima glasao za njega".

Međutim, uslijedio je zanimljiv odgovor Plenkovića.

- E, moj Zoki, ruka bi mi usahla da sam za tebe glasao - uzvratio je premijer, nakon čega je iz džepa izvadio vlažnu maramicu i obrisao ruke.

Susret predsjednika i premijera Hrvatske pogledajte u videu:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...