VUČIĆ RASPALIO PO LIDERIMA U REGIJI: "Koriste iste riječi, iako jedan drugog nisu čuli. Kod njih se sve svelo na..."

Vučić je naveo da Srbiji nije potreban zamrznuti konflikt na Kosovu, jer ako se ne dođe do kompromisnog rješenja, može se desiti da neko odmrzne taj konflikt.

  • Regija

  • 22. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da premijer Kosova Albin Kurti koristi iste riječi kao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kada govori o pokretanju tužbe za genocid protiv Beograda pred Međunarodnim sudom pravde.

- Kod njih se sve svelo na najbrutalniju kampanju protiv Srbije, pričaju o tužbi za genocid, a kada im na to odgovorimo, kažu: "Što se vi bunite, nema veze s vama nego s činjenicama na terenu." Kao da citira Mila Đukanovića ili Kurtija, potpuno iste riječi su upotrijebili iako jedan drugog nisu čuli - rekao je Vučić.

On je u Skupštini Srbije predstavio izvještaj o pregovorima Beograda i Prištine, ističući da pred njima nije lak zadatak.

- Kupovinom vremena nismo riješili problem Kosova i Metohije, moraćemo da ga rješavamo racionalno i sa sviješću kako ga ostavljamo budućim pokoljenima. Nije vrijeme za svečarsko raspoloženje, nije vrijeme za prevelika očekivanja ili očekivanja koja nisu u skladu s realnošću koja nas okružuju. Riječ je o pitanju koje je u podtekstu gotovo svake naše političke teme, svakog našeg državnotvornog napora, ali mnogo dublje suštinskog, identitetskog, ekonomskog i svakog drugog pitanja - naveo je Vučić.

Dodao je da je kompromisno rješenje jedino moguće.

- Ne znam šta je kompromis, ali moramo zajedno da dođemo do njega - istaknuo je on.

Vučić je naveo da Srbiji nije potreban zamrznuti konflikt na Kosovu, jer ako se ne dođe do kompromisnog rješenja, može se desiti da neko odmrzne taj konflikt.

- Ljudi u Beogradu koji sjede po kafićima, lako pričaju o tome kako nam je potreban zamrznuti konflit, ali da tako ne misli naš narod koji živi u teškim uslovima na KiM i pogotovo u srpskim enklavama. Oni žive mnogo teže i zato žele da pregovori postoje da bismo mogli bilo kada u bućnosti da dođemo do nekog kompromisnog rešenja. Ako ne, onda ćemo doći u situaciju da neko odmrzne taj konflikt - naveo je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...