NEŠIĆ NA RUBU ŽIVACA ZBOG MINISTRICE TURKOVIĆ, ZAURLAO NA TEGELTIJU: "Ako smo S od Srba, ONA TAMO NEĆE SJEDITI!"

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić pozvao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da odmah pokrene inicijativu za smijenu ministrice vanjskih poslova Bisere Turković, prenosi BN TV.

  • Mini market

  • 22. Jun. 2021  22. Jun. 2021

  • 5

Kako navodi Nešić, Turković je samoinicijativno, bez saglasnosti Predsjedništva BiH, koje je po Ustavu nadležno za vanjsku politiku, pisala generalnom sekretaru UN-a Antoniju Guterresu i tražila da u sjedištu Ujedinjenih nacija organizuje izložba o Srebrenici.

''Ovo nije prvi put da ministrica Turković izlazi iz okvira svojih nadležnosti i preuzima ingerencije Predsjedništva BiH. Sjetimo se da je u jeku pandemije poslala skandalozno pismo ministru vanjskih poslova Mađarske i visokom predstavniku EU za vanjsku politiku u kojem je izrazila negodovanje što pojedine članice EU šalju pomoć, kako je napisala, 'administrativnim regijama, teritorijama ili čak određenim etničkim grupama unutar BiH'.

U BiH žive i Srbi, Jevreji i Romi koji bi u UN-u željeli izložbu o Jasenovcu! Šta će nam institucije ako je gospođa Turković sve i svja, do kada i zašto treba da trpimo ovakvo ponašanje!?'', istaknuo je Nešić.

Predsjednik DNS-a smatra da su ''verbalne osude poteza Turković'' čista patetika i nedostatak hrabrosti da se uradi ono što je trebalo odavno, a to je da se ministrica smijeni, jer krši Ustav BiH i bruka cijelu zemlju.

''Da se reagiralo prvi put kada je izašla iz okvira Ustava BiH, ovo nam se ne bi dešavalo! Zato što se nije reagiralo, čuli smo iz njenih usta da će Republika Srpska nestati, kao i ono ogavno poređenje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika s Hitlerom.

Trebam li podsjećati na uvrede prema Srbiji kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Sarajevo donio prve donacije vakcina!? Ako smo S od Srba, ona tamo neće sjediti! U suprotnom, ne radi ona protiv Republike Srpske nego oni Srbi koji joj to dozvoljavaju!'' 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...