ODRANIJE POZNAT POLICIJI: Prevarantu iz Gračanice dvije godine zatvora, sve je priznao...

Presuda zbog produženog krivičnog djela prevara donesena je u Osnovnom sudu u Doboju na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

  • Hronika

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

Nedžad Durmić (44) zvani Tonika iz Gračanice prvostepeno je osuđen na dvije godine zatvora, jer je prevario desetine domaćina odnijevši im iz dvorišta ovce i janjad, koje nikad nije platio.

Presuda zbog produženog krivičnog djela prevara donesena je u Osnovnom sudu u Doboju na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

Optužnica koju je podiglo Okružno tužilaštvo u Doboju, po kojoj je i proglašen krivim, tereti Durmića da je u oktobru 2019. te od jula 2020. do januara 2021. godine, obilazeći seoska domaćinstva u okolici Doboja, Stanara, Petrova, Šamca i Modriče, stupio u kontakt s vlasnicima koji su prodavali ovce i janjad.

- Potom ih je prevario, lažno se predstavljajući, kao i lažnim prikazivanjem činjenica, dovodeći ih u zabludu da će im naknadno platiti ugovorenu cijenu za preuzetu janjad kada se vrati po preostalu količinu, iako je znao da se neće vratiti niti im platiti - navedeno je u optužnici.

U optužnici se dodaje da je Durmić na ovaj način protupravno pribavio imovinsku korist. Optuženom je u kaznu zatvora uračunato i vrijeme provedeno u pritvoru od 18. februara ove godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...