TO BI BILO TO: Blokirano više internetskih stranica iranskih državnih medija, iza svega stoji...

Iran je pod nizom američkih ekonomskih sankcija zbog svog programa obogaćivanja uranija, za koji Washington sumnja da ima vojnu svrhu. Islamsku Republiku ujedno optužuje za kršenje ljudskih prava i za podršku terorizmu.

  • HiTec

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

Sjedinjene Američke Države onemogućile su u utorak pristup internetskim stranicama više iranskih državnih medija, na kojima je osvanula poruka da ih je “blokirala američka vlada”.

Web-stranice informativne mreže na arapskom "Al-Alama" i na engleskom Press TV-a te mreže "Al-Masiraha" jemenskih pobunjenika iz pokreta Husi objavile su istu poruku o tome da je njihova domena blokirana u okviru američkih sankcija, prenosi Hina.

Na poruci se vidi žig savezne policije i ministarstva trgovine.

Državna televizija "Irib" osudila je blokadu “medija koji razotkrivaju zločine američkih saveznika u regiji”.

“Mada demokratska vlada SAD-a tvrdi da podržava slobodu govora, ona u praksi zatvara medije tako što podržava Izrael i Saudijsku Arabiju, dvoje historijskih saveznika Washingtona na Bliskom istoku”, dodao je "Irib" na svojoj mrežnoj stranici.

Blokada stranica

Iranska televizija objavila je da su blokirane i mreže "Al-Allah", palestinska "Al-Youm", "Naba" i "Al-Kawthar" te mrežna stranica jemenskih pobunjenika iz pokreta Husi "Al-Masirah" i bahreinska opozicijska televizija LuaLua TV.

U Bahreinu je stacionirana američka Peta flota i ta je zemlja normalizirala svoje veze s Izraelom.

I agencija Fars, bliska iranskim ultrakonzervativcima, osudila je “očito kršenje slobode govora”.

Iran je pod nizom američkih ekonomskih sankcija zbog svog programa obogaćivanja uranija, za koji Washington sumnja da ima vojnu svrhu. Islamsku Republiku ujedno optužuje za kršenje ljudskih prava i za podršku terorizmu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...