HEROJSKI ČIN: Ami i Hari iz Prijedora izvukli maloljetnika iz rijeke, nakon reanimacije, prevezen je u UKC

Prijedorčani Ami Dizdarević i Hari Avdagić sa suprugama su se vozili čamcem rijekom Sanom uz obalu kada su ugledali momka koji je panično trčao nasipom uz obalu i vikao "Pomozite, momak se guši".

  • Hronika

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

- U tom momentu skočio sam u vodu i dao se u potragu za mladićem koji je nestao pod vodom, dok je Hari ostao u čamcu i pratio situaciju. U jednom momentu, na dva i po metra dubine, ugledao sam nepomično tijelo mladića. Povukao sam ga prema površini i kad sam izronio, povikao sam: "Imam ga" – priča Ami Dizdarević.

U tom momentu, i Hari Avdagić je skočio u vodu.

– Doplivao sam do Amija i pomogao mu da izvučemo mladića na obalu. Momak je baš krupan, jedva smo ga dovukli do obale i odmah pristupili reanimaciji. Bio je u besvjesnom stanju i nije imao puls. Nakon desetominutne stravične borbe, uspjeli smo ga reanimirati dok su naše supruge pokušavale dobiti policiju i Hitnu pomoć. Odahnuli smo kada je otvorio oči, a tad su se pojavili i policajci i kola Hitne pomoći – rekao je još vidno uzbuđen Hari Avdagić.

– Policijska uprava Prijedor je oko 14 časova obaviještena da je u mjestu Gomjenica od strane građana pružena pomoć licu koje je u besvjesnom stanju uočeno u rijeci Sani. Utvrđeno je da se radi o maloljetnom licu koje je, nakon ukazane medicinske pomoći od strane Službe hitne pomoći Doma zdravlja, Prijedor prevezeno u UKC Banjaluka – potvrdili su u PU Prijedor.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić je u teškom stanju, piše Inforpijedor.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...