APLAUZI U MOSTARU: "Kokoška" na "Mostarskom ljetu" oduševila publiku, reakcija glumačke ekipe govori sve...

U okviru kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2021" Pozorište mladih iz Sarajeva u utorak je u mostarskom Narodnom pozorištu izvelo komediju "Kokoška", autora Nikolaja Koljada, u režiji Admira Glamočaka.

  • Kultura

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

"Ovaj izuzetno zanimljivi tekst opisuje intimu života glumaca i glumica, život iza kulisa i postavlja pitanje gdje je i može li se uopće povući jasna distinkcija između kazališta i života", saopćeno je iz "Mostarskog ljeta".

Bosanskohercegovački filmski i kazališni glumac hercegovačkih korijena Mirza Tanović izrazio je zadovoljstvo zbog nastupa pred mostarskom publikom, koja je, kako kaže, uvijek znala prepoznati kvalitet.

"Drago mi je da se Mostarcima u okviru ove manifestacije nude raznovrsni kulturni sadržaji, jer su se nesumnjivo, kao i svi, zaželjeli i kulturnog i društvenog života općenito", istaknuo je Tanović.

Mladi glumac mostarskih korijena Sanin Milavić, koji je, također, dio glumačkog ansambla, naglasio je da se predstava "Kokoška" igra već deset godina, ali s istim žarom.

"Ovo je naše drugo izvođenje u Mostaru i drago nam je da nam je pružena prilika da se ponovo družimo sa mostarskom publikom", kazao je Milavić.

Glumac Alen Muratović naglasio je da je cijelom glumačkom ansamblu teško palo vrijeme pandemije koronavirusa.

"Jednako kao i publika i mi smo s olakšanjem doživjeli ovu povoljniju epidemiološku situaciju. Drago mi je da smo u ovoj vreloj mostarskoj noći svi zajedno imali jednu duševnu relaksaciju", kazao je Muratović.

U ovoj predstavi, koja na ironično-komičan način govori o životu ljudi kojima pozorišna umjetnost predstavlja osnovni uvjet egzistencije, igraju još Damir Kustura i Mario Drmač.

Mostarski festival kulture nastavlja se danas, također u Narodnom pozorištu, gdje će u 20 sati Zijah Sokolović odigrati kultnu monodramu "CABAres CABArei", koju izvodi već 25 godina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...