DRAMA PRED SJEDNICU: Glavni revizor RS-a uhvatio poslanika Nebojšu Vukanovića za ruku i gurnuo ga

Kako Vukanović kaže, sjednica je prekinuta kod usvajanja dnevnog reda.

  • Društvo

  • 23. Jun. 2021  23. Jun. 2021

  • 0

Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS, kazao je kako ga je glavni revizor RS-a Jovo Radukić uhvatio za ruku, gurnuo i pokušao izbaciti iz crvenog salona u NSRS. Sve se dešavalo kada se trebala održati sjednica Odbora za reviziju NSRS, kojoj je Radukić prisustvovao.

Kako Vukanović kaže, sjednica je prekinuta kod usvajanja dnevnog reda.

“Imao sam prijedlog da razgovaramo o radu Ureda službe za reviziju. NSRS na prijedlog predsjednika imenuje glavnog revizora, ali za sada ne postoje nikakvi efikasni mehanizmi koji bi kontrolisali tu instituciju. Predlagali smo da se angažuje revizorska kuća koja bi izvršila analizu, ali nisu prihvatili”, rekao je Vukanović, piše N1.

Kazao je kako je sve počelo kada je Radukića pitao zašto je namjestio tender za nabavku namještaja, o čemu su pisali svi mediji.

“Deset godina nije izvršena revizija Investiciono-razvojne banke, a znamo šta se tamo dešavalo. Stotine KM kredita su podijeljene, a ne vraća se. Firme su propale. Zanimljivo je da je direktor Vrkovac član Odbora za reviziju i glasa o tome da li će se vršiti revizija. To je klasičan primjer sukoba interesa. Zato su predstavnici SNSD-a napustili sjednicu Odbora”, rekao je Vukanović.

Naveo je i to kako “glavni revizor nije nezavisan, već u službi vladajuće stranke”.

“Petru Đokiću je prepravio izvještaj od mišljenja s rezervom i dao pozitivno. A svi znamo koje su afere bile. Nema negativnih mišljenja, a država se raspada od kriminala i dugova. Kada sam mu rekao (Radukiću, op. a.): ‘Pobogu, čovječe, ti si glavni čovjek za reviziju’, on me uhvatio za ruku, odgurnuo s vrata vrlo drsko i pokušao ih zatvoriti. Poslije sam ga počeo snimati“, kazao je Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...