NAPAD U SARAJEVU: Bačena eksplozivna naprava na sjedište firme FOTO ART vlasnika Gordana Memije

Bačena je eksplozivna naprava na sjedište firme FOTO ART, čiji je vlasnik sarajevski biznismen Gordan Memija, objavio je portal Istraga.ba.

  • Hronika

  • 23. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 1

Sarajevski portal "Istraga.ba" putem Twitter naloga objavio da se u glavnom gradu BiH dogodio napad ekplozivnom napravom.

"Bačena eksplozivna naprava na sjedište firme FOTO ART čiji je vlasnik Gordan Memija, sarajevski biznismen kojeg je SIPA prijavljivala zbog pranja novca. Memija je u Sarajevu bio domaćin Edinu Gačaninu, šefu narko kartela Tito i Dino", piše u objavi portala "Istraga.ba"

Federalna uprava policije je prije nekoliko godina sačinila je izvještaj u kojem je navedeno da je Memija bio domaćin Gačaninu i da mu je rezervisao hotelske sobe u Hotelu Bristol i automobile u ASA Rentu.

Inače, Edin Gačanin Tito vođa je jednog od najmoćnijih narko kartela koji krijumčari kokain iz Južne Amerike u Evropu. Tito živi u Dubaiju gdje ga čuvaju bivši pripadnici Specijalne jedinice Federalne uprave policije iz Sarajeva Dženis Kadrić i Ibrahim Miladin. Miladin je, inače, blizak prijatelj i sparing partner Gordana Memije, pisao je nedavno portal "Istraga.ba".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...