REAKCIJA DAVORA DRAGIČEVIĆA NA ODLUKU USTAVNOG SUDA BiH: "Ovo samo potvrđuje da su vlasti RS-a..."

Ustavni sud Bosne i Hercegovine zaključio je da su povrijeđena ljudska prava Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, a koja su mu garantovana Ustavom BiH i Evropskom konvencijom.

  • Društvo

  • 23. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 0

Ranije je saopćeno da je na dnevnom redu apelacija koju je advokat Ifet Feraget podnio prije više od dvije godine zbog neadekvatne istrage u predmetu ubistva Davida Dragičevića.

Dragičević je kazao da je ovo ono što su on i njegov advokat Feraget i očekivali.

"Nažalost, isto kao i u slučaju Memić prošlo je dosta vremena, ali ova odluka otvara sva vrata Tužilaštvu BiH i glavnoj tužiteljici Gordani Tadić u koju imam puno povjerenje da konačno preuzme u razmatranje, sve aspekte ovog slučaja i da ubrzo dođemo do konkretnih rezultata.

Ovo samo potvrđuje da su institucije entiteta RS-a duboko involvirane u ubistvo mog sina Davida i, također, u sve što se dešava meni i mojoj porodici, a tako i članovima grupe 'Pravda za Davida'.

Jedini cilj koji su uradile te institucije je bio zaštita ubica Davida Dragičevića, a ne da se taj stravični zločin u potpunosti rasvijetli",  kazao je Davor Dragičević.

On smatra da pravdu za Davida i Dženana više ništa ne može da zaustavi.

"Mislim da smo na dobrom pravnom putu, na kojeg je uvijek mene i Muriza vraćao Ifet Feraget. Zahvljujem se njemu, ali, kako njemu, tako i svima vama, medijima i građanima koji su uvijek bili uz nas i davali nam snagu da istrajemo u ovoj borbi. Sad je izvjesno da ćemo u tome i uspjeti. Vrijeme je konačno za pravdu za Davida i Dženana i za bolje sutra u BiH", zaključio je Davor.

(Radio Sarajevo)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...