BOŠNJAČKA STRANKA CRNE GORE NIJE OSTALA DUŽNA DODIKU: "Smatramo da je Rezolucija o genocidu u Srebrenici..."

Bošnjačka stranka Crne Gore reagovala je na jučerašnji istup predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je svim poslanicima u Skupštini Crne Gore koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici, poručio da nisu dobrodošli u RS...

  • Politika

  • 23. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 0

...jer "ta njihova odluka predstavlja direktan udar na RS i srpski narod".

"Izjava Milorada Dodika svakako ne doprinosi uspostavljanju još bolje saradnje između Crne Gore i BiH, odnosno između Crne Gore i bh. entiteta Republika Srpska", rekli su za Vijesti.ba iz Bošnjačke stranke.

Kako su naveli, poslanici u parlamentu Crne Gore glasaju i donose odluke na osnovu onih principa za koje smatraju da su ispravni.

"Smatramo da je Rezolucija o genocidu u Srebrenici akt pomirenja među narodima. Pozivamo i gospodina Dodika da na ovaj tekst Rezolucije tako gleda. Srebrenica je simbol stradanja Bošnjaka i mi ćemo kao i svake godine odati poštu stradalima 11. jula", poručili su za Vijesti.ba iz Bošnjačke stranke.

Inače, Klub Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore čine tri poslanika - Ervin Ibrahimović (predsjednik Kluba i lider stranke), Amer Smailović i Kenana Strujić-Harbić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...