DIV IZ WOLFSBURGA OSTAO KRATKIH RUKAVA: Propao posao vrijedan 2,2 milijarde eura, odbijena Volkswagenova ponuda za preuzimanje…

Nijemci su po dionici kompanije nudili 44 centa, što vrijednost kompanije fiksira na 2,2 milijarde eura.

  • Ekonomija

  • 24. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 0

Francuski pružalac usluga najma automobila Europcar odbio je Volkswagenovu ponudu za preuzimanje, izvještava "Bloomberg".

Nijemci su po dionici kompanije nudili 44 centa, što vrijednost kompanije fiksira na 2,2 milijarde eura.

VW je zainteresiran za pristup Europcarovoj infrastrukturi i tehnologiji u ulozi na budućnost usluga mobilnosti. Iako se potražnja za automobilima za najam oporavila dok vlade labave ograničenja vezana uz viruse, kompanije u svemiru suočavaju se s dugoročnim izazovima novijih konkurenata koji nude razonodu i dijeljenje automobila.

Njemački proizvođač automobila trenutno ne planira podići svoju ponudu, ali to bi se ipak moglo promijeniti, rekli su dobro obaviješteni izvori.

Dionice Europcara smanjile su se za oko 67 posto u posljednjih godinu dana i dosegle najniži nivo  od 25 centi 26. februara, kada je kompanija objavila da je zatvorila svoje finansijsko restrukturiranje, pokazuju podaci "Bloomberga". Prosječna 12-mjesečna ciljna cijena među šest analitičara dionica iznosi 39 centi, prema podacima koje je prikupio "Bloomberg".

VW je razmišljao o tome da podnese ponudu za Europcar prije otprilike godinu dana, rekli su tada poznati ljudi, ali ta razmatranja nisu dovela do transakcije. Preuzimanje bi pomoglo proširiti ponudu mobilnosti proizvođača automobila, uključujući programe iznajmljivanja i najma novih i rabljenih električnih automobila, i omogućiti mu pristup dodatnim kanalima prodaje za električnu flotu u nastajanju.

  • Tagovi:

  • vw

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...