ŠTA SE DOGODILO U VODAMA CRNOG MORA: Rusi objavili snimak incidenta, video pokazuje kako tjeraju britanski razarač koji je...

Ruska agencija Interfax javila je u srijedu da je ruski vojni brod otvorio vatru upozorenja na razarač Britanske kraljevske mornarice koji je uplovio u ruske vode u Crnom moru.

  • Svijet

  • 24. Jun. 2021  24. Jun. 2021

  • 0

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je video incidenta u Crnom moru kada je, prema njihovim tvrdnjama, ruski vojni brod otvorio vatru upozorenja na razarač Britanske kraljevske mornarice koji je uplovio u ruske vode u Crnom moru. Britanske kolege odmah su to demantirale.

"Nijedan metak upozorenja nije ispaljen na 'HMS Defender'", stoji u tvitu. "Brod Kraljevske mornarice pošteno prolazi ukrajinskim teritorijalnim vodama u skladu sa međunarodnim pravom."

Ruska agencija Interfax javila je u srijedu da je ruski vojni brod otvorio vatru upozorenja na razarač Britanske kraljevske mornarice koji je uplovio u ruske vode u Crnom moru.

Agencija je, citirajući rusko ministarstvo odbrane, javila da je "HMS Defender" napustio ruske vode odmah nakon incidenta, a zašao je do tri kilometara u ruske vode.

Sučeljavanje se dogodilo blizu Rta Fiolent na poluotoku Krimu.

Rusija je 2014. anektirala Krim, što su zapadne zemlje osudile i još poluotok smatraju ukrajinskom teritorijom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...