BIVŠI REIS CERIĆ IMA PORUKU ZA PREMIJERA HRVATSKE: "Plenkoviću, u Bosni postoje građani…"

Posljednje izjave premijera Hrvatske Andreja Plenkovića uzrokovale su brojne komentare na društvenim mrežama.

  • Mini market

  • 25. Jun. 2021  25. Jun. 2021

  • 5

Tako je i bivši reis Mustafa ef. Cerić poslao poruku premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću.

U "pouci dana za komšiju Plenkovića" Cerić piše:

"Plenkoviću,

U Bosni postoje građani, postoje ljudi s imenom i prezimenom prije nego ih se satjera u tor konstitutivnih i nekonstitutivnih, legitimnih i nelegitimnih naroda ili nacija.

Krleža je bio u pravu: 'Sačuvaj me, Bože, srpskog poštenja i hrvatske kulture'", poručio je Cerić.

Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković kazao je da je za harmonično funkcioniranje Bosne i Hercegovine dobro da se sva tri konstitutivna naroda i drugi građani dobro osjećaju. "To je ideja koju smatramo dobrom, nije dobro preglasavanje i nije dobar inženjering”, rekao je Plenković.

“Što god pisalo u toj rezoluciji, bilo bi dobro da se spomenu konstitutivni narodi, jer mislim da je to pozitivno. To neće promijeniti činjenicu da u BiH postoje tri konstitutivna naroda. Ono što je važno jest da se postigne konsenzus oko izborne reforme koja će omogućiti legitimnu zastupljenost sva tri naroda u institucijama i bolje funkcioniranje”, rekao je Plenković.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...