ZASTRAŠUJUĆI PRIZOR IZ ČEŠKE: Pogledajte kako izgleda mjesto koje je razorio tornado (VIDEO)

Medijima je zasad zabranjen ulaz u grad, a dozvoljen je samo hitnim službama i ostalima koji imaju dozvolu.

  • Svijet

  • 25. Jun. 2021  25. Jun. 2021

  • 0

Tornado koji je sinoć pogodio jugoistočni dio Češke Republike ozlijedio je najmanje 200 ljudi. Zasad je potvrđena smrt petero ljudi. Sve službe su na terenu. Scene nakon prolaska tornada izgledaju apokaliptično.

Reporter N1 Zoran Pehar stigao je u Hrušky, češko mjesto iz kojeg je sinoć krenuo razorni tornado. Prošao je kroz nekoliko mjesta i završio u gradu Hodoninu.

Medijima je zasad zabranjen ulaz u grad, a dozvoljen je samo hitnim službama i ostalima koji imaju dozvolu.

Tornado je pogodio gradove oko Hodonina, duž granice sa Slovačkom i Austrijom, 270 km južno od glavnog grada Praga.

Riječ je o najjačem takvom naletu vjetra i oluje u modernoj povijesti ove srednjoeuropske zemlje i prvom tornadu nakon 2018., objavila je meteorološka služba.

Jaka oluja skidala je krovove s kuća i drugih zgrada, odnosila prozore, prevrnula automobile i nanijela gomile polomljenog materijala po ulicama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...