HADŽIKADIĆ POTOPIO ČOVIĆA: „Takvi koncepti i politike, a objektivizirane su kroz zahtjeve i blokade od strane HNS-a i HDZ-a, označeni su kao retrogradni i nisu prihvatljivi u…“

Platforma za progres pozdravlja Rezoluciju usvojenu u četvrtak od strane Evropskog parlamenta.

  • Politika

  • 26. Jun. 2021  26. Jun. 2021

  • 8

Činjenica da amandmani Republike Hrvatske nisu usvojeni ne govori o porazu hrvatske diplomatije, kako to neki prikazuju, već o porazu zvanične hrvatske politike.

Hrvatska politika otvoreno lobira za koncepte konstitutivnosti i legitimnosti, koji su putem presuda Evropskog suda za ljudska prava, prokazani kao antievropski i anticivilizacijski. Takvi koncepti i politike, koje dolaze od susjeda, a objektivizirane su kroz zahtjeve i blokade od strane HNS-a i HDZ-a, označeni su kao retrogradni i nisu prihvatljivi u modernim društvima.

Na tragu navedenoga, postavlja se pitanje političke odgovornosti protagonista te i takvih politika. Bosna i Hercegovina i Federacija BiH se moraju osloboditi tlačenja politika koje vladaju putem ucjene i pod prijetnjom ugrožavanja državnog prosperiteta.

Evropski parlament je pružio snažnu podršku suverenitetu, teritorijalnom integritetu i nezavisnosti Bosne i Hercegovine, što definira modernu državu Bosnu i Hercegovinu, ističu iz Platforme za progres.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...