NOVE UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE IZ ČEŠKE: Scene nakon prolaska tornada izgledaju apokaliptično (FOTO)

Do Hruškyja je teško doći.

  • Svijet

  • 26. Jun. 2021  

  • 0

Reporter N1 Zoran Pehar nalazi se u mjestu Lužice u Češkoj koje je također pogodio razorni tornado.

U mjestu traju radovi na sanaciji oštećenih kuća, automobila i ostalih građevina.

Policija stoji na svim punktovima na ulazima u područja koja su stradala u tornadu i pristup tim područjima je otežan.

Ipak, reporter N1 je uspio ući u Lužice.

altIzvor : N1

Tornado koji je sinoć pogodio jugoistočni dio Češke Republike povrijedio je najmanje 200 ljudi. Zasad je potvrđena smrt petero ljudi. Sve službe su na terenu. Scene nakon prolaska tornada izgledaju apokaliptično.

Kako je javio reporter N1 ovog jutra, policija trenutno pušta prolaz maksimalno do mjesta Lužice. Do Hruškyja je teško doći.

altIzvor : N1

“Mjesto Lužice koje je poharano tornadom, ali manje od drugih. Policija je zamolila da se tu ostane, a prioritet za Hrušky imaju hitne službe i lokalno stanovništvo”.

“U Hruškyju nema kuće da je ostala čitava i krova da je netaknut. Kuće, iako su od cigle i armiranog betona, u naletu tornada nemaju šanse. Broj preminulih je stao na pet”, javio je reporter Zoran Pehar u jutrošnjem Novom danu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...