SKANDALOZNO: Dodikovi moćnici iz Foče "tražili" od direktorice apoteke da "ukrade" pola miliona KM?!

Šta se dešava u Foči i kako je tamošnja gradska, odnosna, državna apoteka gubitaš? Zbog čega su se gomilali dugovi i zbog čega su tamošnji funkcioneri insistirali da se knjiži veći dug u apoteci prema jednom dobavljaču iz Bijeljine?...Šta kaže bivša direktorica? Ko je od nje tražio da dug uveća za pola miliona maraka?

  • Društvo

  • 26. Jun. 2021  

  • 2

Sve su ovo pitanja na koje odgovore traže građani Foče, ali i neki odbornici u lokalnoj skupštini. Formiran je i Ankentni odbor i donesen zaključak da istražni organi provjere poslovanje i tvrdnje da se u Javnoj zdravstvenoj ustanovi "Apoteka Foča" dug namjerno uvećavao dobavljaču "Vitamedic" iz Bijeljine, koji je tužio i dobio na sudu...

Apoteka nema sredstava da plati dugovanja od skoro pola miliona KM. Postoji strah da će apoteka ostati bez prostora, koji se nalazi na atraktivnoj lokaciji u gradu i da će 13 radnika ostati bez posla.

Da se godinama, ciljano "kraducalo" govori i bivša direktorica apoteke Radmila Pavlović, koja je pred kraj prošle godine podnijela ostavku i javno progovorila na jednoj sjednici lokalne skupštine da je bila pod ogromnim pritiskom i da je od nje traženo da "dug apoteke prema dobavljaču "Vitamedic" iz Bijeljine uvećava".

"Na mene je vršen pritisak da povećavam dug prema tom dobavljaču. Ja na to nisam pristala", kazala je Pavlovićeva i dodala da je to od nje tražio tadašnji načelnik opštine Radislav Mašić (SNSD).

"Imala sam neprijatnu situaciju kada sam dobila savjet od bivšeg načelnika Mašića da izađem na skupštinu sa završnim računom sa 500 hiljada gubitka, da priznam sve te terete na svoju dušu i da potpišem reprograme i da nastavim da radim sa tim dobavljačem. Traženo je od mene da potpišem nešto što nema u knjigama i što nisam zadužila. Ja to nisam uradila", kazala je ona odboricima i nastavila:

"Isto mi se desilo i sa mojom primopredajom. Moja razlika koju sam je preuzela po svim tim knjigama je bila 335,500 KM. Na mene je vršen pritisak da ja krenem na reprogram knjižnih odobrenja koja sam ja prvi put kroz par mjeseci rada uočila. Nisam htjela pristati da nekom plaćam 1.170.000  KM a kroz moje knjige stoji 834.000 KM. Stojim čvrsto iza toga i sve imam dokazano i dokumentovano", kazala je ona, navodeći da ima sve papire za to.

Međutim, Privredni sud u Bijeljini presudio je da gradska apoteka u Foči izmiri firmi iz 452.524 KM uz sudske troškove...

Ono što je zanimljivo, kako tvrdi odbornik SDS Ognjen Bodiroga, od 2016. godine odbornici skuptšinske većine su glasali za sve izvještaje apoteke, iako je u njemu stalno iskazivan gubitak, koji je namjerno stvaran u korist tog dobavljača.

Među tadašnjim odbornicima, kaže on, koji su usvajali te izvještaje u prošlom sazivu skupštine bio je i  sadašnji načelnik Milan Vukadinović, koji je bio šef odborničkog kluba SNSD-a.

Takođe, prema njegovim riječima,  "pritisak" na odbornike da prihvate te izvještaje vršio je i Miloš Milić (SNSD), čija je supruga tada bila u Upravnom odboru apoteke.

"Sve je to kriminalna sprega i istražni organi treba da se pozabave tim", smatra Bodiroga i dodaje da je formirani Anketni odbor održao par sjednica, ali, kako kaže,  ništa od toga.

Istražni organi se ne interesuju uopšte za "slučaj apoteke", kao ni za tvrdnje bivše direktorice Pavlović, koja je sve to iznijela odbornicima na sjednici lokalnog parlamenta.

"Ona je podnijela ostavku na mjesto direktorice i dala otkaz u apoteci", kaže Bodiroga i zaključuje da se radi o "mutnim" poslovima u koje su uključeni, kako navodi, lokalni moćnici SNSD-a. 

(BN)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...