O OVOME BRUJI AMERIKA: Donald Trump održao prvi miting nakon napuštanja Bijele kuće, optužio Bidena i najavio...

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump održao je prvi miting nakon što je napustio Bijelu kuću, a okupljenim je ponovio ranije tvrdnje kako je s funkcije smijenjen izbornom prevarom, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 27. Jun. 2021  

  • 1

Trump je na mitingu u Wellingtonu u saveznoj američkoj državi Ohio oštro kritikovao američkog predsjednika Joea Bidena i njegovu Demokratsku stranku.

"Dva puta smo pobijedili na izborima. Moguće je da ćemo ih morati pobijediti i treći put. Moguće je", kazao je Trump.

Više od 60 pokrenutih sudskih postupaka u SAD-u odbacilo je tvrdnje Trumpove Republikanske stranke o prevari birača na novembarskim predsjedničkim izborima, a te tvrdnje su odbačene i procjenama Ministarstva pravosuđa SAD-a.

Bivši američki predsjednik Trump dalje je kazao da je značajno porastao broj imigranata koji su stigli u SAD i da Bidenova administracija nema pojma o njihovom identitetu.

Trump je također optužio svog nasljednika u Bijeloj kući Bidena da se poklonio Kini, a njegov nastup na globalnoj sceni nazvao je sramotom.

Iako nije precizirao hoće li se ponovo kandidirati za predsjednika, Trump je kazao da bi Republikanska stranka mogla dobiti većinu u oba doma Kongresa na izborima koji će biti održani sljedeće godine.

"Vratit ćemo Zastupnički dom, vratit ćemo Senat i vratit ćemo Ameriku i to ćemo učiniti uskoro", poručio je Trump.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...