BOMBA S OTOKA: Everton bi za bosanskohercegovačkog veznjaka mogao izdvojiti 35 miliona eura

Everton je veoma zainteresovan za dovođenje Pjanića. Ipak, to neće biti jeftino, jer će Barcelona tražiti najmanje 35 miliona eura. 

  • Sport

  • 27. Jun. 2021  28. Jun. 2021

  • 0

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić bio bi sjajan dodatak Evertonu, jer klub sa Goodison Parka treba pojačanje u veznom redu, ocjenjuje američki MSN.

Everton ima sjajne odnose sa Barcelonom posljednjih nekoliko godina, jer su u svoje redove iz Šapnije dovodili Andre Gomesa, Lucasa Dignea i Yerry Minu. 

Prije nekoliko sedmica italijanski trener Carlo Ancelotti otišao je iz Evertona, a najbliži preuzimanju trenerskog posla u ovom klubu je Španac Rafa Benitez. 

Everton je veoma zainteresovan za dovođenje Pjanića. Ipak, to neće biti jeftino, jer će Barcelona tražiti najmanje 35 miliona eura. 

Bosanskohercegovački plejmejker ocijenjen je kao igrač "svjetske klase" od njemačkog novinara Raphaela Honigsteina, ali prošlu sezonu bio je u nemilosti holandskog stručnjaka Ronalda Koemana, koji mu nije dao dovoljno minutaže.   

Barcelonin gubitak, ocjenjuje MSN, bio bi veliki dobitak za popularne "Karamele", jer je Pjanić vrhunski vezni igrač sposoban da razigrava napad tima. Prošle sezone, Bosanac je imao više od 91% preciznih pasova, mnogo više nego bilo ko u Evertonu. 

Pjanić nije uspio postići niti jedan gol za Barcelonu, ali je usavršio svoje pasove tokom svoje karijere u Juventusu i Romi, spreman da nadmudri i najtvrđu protivničku odbranu.

Ovaj 31-godišnjak napravio je 12 asistencija tokom tokom svoje zadnje dvije sezone u Juventusu, u prosjeku 2,3 ključna dodavanja po meču, te 1,9 ključna dodavanja u akciji koja je rezultirala pogotkom. Ova statistika govori da je Pjanić daleko produktivniji od bilo kojeg drugog igrača Evertona.

MSN ocjenjuje, da baš zbog ovakvog učinka, Pjanić bi bio sjajno pojačanje za Everton.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...