NE SMIRUJU SE TENZIJE IZMEĐU JEREMIĆA I VUČIĆA: "Nismo otišli u Predsjedništvo da se tučemo nego da mu pokažemo da..."

On je naveo i da su čelnici Narodne stranke poslali građanima Srbije ozbiljnu poruku, a to je, kako je ukazao, da ih se "ne treba plašiti".

  • Regija

  • 28. Jun. 2021  29. Jun. 2021

  • 0

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ne osjeća potrebu da se izvini predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer ga je nazvao „izdajnikom“ i ponovo ga pozvao da odgovori zašto je Srbija podržala izbor Albanije za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN u naredne dvije godine.

Jeremić je televiziji Euronews Srbija rekao da se Vučić iznervirao prilikom dolaska čelnika Narodne stranke stranke u predsjedništvo i zbog tog pitanja, te dodao da je predsjedniku Srbije ranije postavio isto pitanje, prenijela je danas Narodna stranka.

„Srbija je podržala Albaniju, iako znamo da će u naredne dve godine biti teških trenutaka u međunarodnoj areni vezanih za Kosovo i Metohiju“, rekao je on.

Jeremić je naveo da je jedan od razloga za Vučićev „besan nastup“ prilikom dolaska čelnika Narodne stranke u predsjedništvo“ i afera u kojoj je „na osnovu tajne odluke Vlade Srbije iz budžeta dato 75 miliona eura za gradnju gasovoda do Loznice, odnosno do Rio Tinta“.

Jeremić je rekao da on i čelnici te partije Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić nisu otišli u predsjedništvo da se tuku, nego da pokažu Vučiću da ga se ne plaše.

On naveo i da su čelnici Narodne stranke poslali građanima Srbije, ozbiljnu poruku a to je, kako je ukazao, da ih se „ne treba plašiti“.

„Kada vam se neko agresivno unese u lice i počne da vređa i urla, onda ne možete da mu odgovorite pevušenjem i latinskim citatima, morate i vi da povisite ton da biste ga ukrotili“, naveo je Jeremić.

On je istakao da je jedan od razloga zbog kojih Vučić vlada Srbijom „mit o njegovoj superiornosti“, kao i to što je među građanima zavladao strah da će izgubiti posao ako ne glasaju za SNS i Vučića i ne fotografišu glasački listić.

„Poslali smo poruku da se njih ne treba bojati i da vam ne mogu ništa kada im se suprotstavite“, rekao je Jeremić, piše Danas.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...