KOMŠIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Stanivuković nema moje simpatije, u njemu NE VIDIM NIŠTA. U gradonačelnici Karić vidim..." (VIDEO)

Član Predsjedništva Željko Komšič u intervju za "O kanal" govorio je, pored ostalog, i o nedavno održanim sastancima u Banjoj Luci između gradonačelnika Stanivukovića i gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

  • Politika

  • 28. Jun. 2021  29. Jun. 2021

  • 7

"Sarajevo i Banja Luka kao gradovi i ljudi koji žive u Sarajevu i Banja Luci, nemaju problema jedni sa drugima. Politike imaju problema. Iskreno da vam kažem, kada govorim kao rođeni Sarajlija koji cijeli život ovdje živi i koji misli umrijeti ovdje, imam dosta toga zamjeriti Stanivukoviću i reći da je on jedno veliko političko razočarenje. Ovo sad što kažem u RS-u mu može biti plus, ali on je razočarenje zbog bježanja od toga da kaže kako stvari zaista stoje, od veličanja Draže Mihailovića do odnosa prema Tuzlanskoj kapiji. Ne možemo prelaziti preko toga i govoriti šta me briga. Praviš malo predstavu od svega, pa kad praviš predstavu onda budi hrabar pa izađi do kraja. Ne možeš govoriti, to što je bilo iza nas bilo je. Nije tačno.

U gradonačelnici Karić vidim jednu, ne mogu reći snagu, polet nego jedno novo lice politike i zaista ima moje simpatije, to moram priznati. U Stanivukoviću ne vidim ništa. Prema njemu nemam nikakve simpatije", rekao je Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...