"KNJIGU SVOJU LJUBIM…": Ivana Marić obrukala legitimnog Dragana Čovića kao rijetko ko, spominje i Izborni zakon…

"Dvije stvari koje nikada nismo mogli izmijeniti – to su domovina BiH, njena EU budućnost, jednakost konstitutivnih naroda i legitimno predstavljanje", poručio je Čović.

  • Mini market

  • 29. Jun. 2021  29. Jun. 2021

  • 2

Lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović jučer je u Parlamentu Bosne i Hercegovine predstavio svoju knjigu "Iznad crte", a zatim pojasnio šta je "ispod crte".

“Dvije stvari koje nikada nismo mogli izmijeniti – to su domovina BiH, njena EU budućnost, jednakost konstitutivnih naroda i legitimno predstavljanje”, poručio je Čović.

No, Čovićeva knjiga o samom sebi, zapravo su njegovi govori, intervjui i izjave sa susreta s raznim političkim dužnosnicima i prije nego što je predstavljena u javnosti, naišla je na kritike, pa čak i podsmijeh.

"Svaki legitimni Hrvat u svojoj biblioteci ima sva četiri toma Čovićeve knjige na 3.000 stranica. Knjigu svoju ljubim“, poručila je Ivana Marić.

"Predlažem da se u Izborni zakon BiH unese odredba da za hrvatskog člana Predsjedništva BiH mogu glasati samo oni birači koji na biralište donesu Čovićevu knjigu, i to sva četiri toma", poručila je Marić.

O Čovićevoj knjizi, za "Slobodnu Bosnu" govorio je i akadamik Slavo Kukić. Njegove opservacije možete pročitati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...