OVO MORATE VIDJETI: Show Lionela Messija protiv Bolivije, zablistao i Aguero, nova udarna igla Barcelone

Argentina je prva u grupi sa deset bodova, a drugi je Urugvaj, koji ima tri boda manje. Paragvaj ima šest bodova, a na četvrtom mjestu je Čile s bodom manje.

  • Sport

  • 29. Jun. 2021  29. Jun. 2021

  • 0

Reprezentacija Argentine sinoć je u petom kolu grupne faze Copa Americe pobijedila Boliviju sa 4:1.

Argentinci su nastavili s odličnim igrama u grupnoj fazi i došli su do treće pobjede, te su na prvom mjestu s kojeg idu u nokaut fazu.

Sinoćnji meč obilježio je Lionel Messi koji je odigrao zaista sjajnu utakmicu i pokazao koliko želi konačno da osvoji trofej s reprezentacijom. Messi je blistao na terenu, te je uspio da zabije dva gola i upiše jednu asistenciju.

Argentina je do prednosti stigla već u šestoj minuti kada je Messi upislio Gomeza koji pogađa za 1:0.

U 33. minuti sudija je svirao penal za Gaučose, a odgovornost je preuzeo Messi i bez problema je uspio da udvostruči prednost svoje reprezentacije.

Messi je u centru pažnje bio i devet minuta kasnije. Sergio Aguero je poslao sjajnu dugu loptu za Messija koji lobuje golmana selekcije Bolivije i bilo je to već 3:0 za Argentinu.

Bolivija je u 60. minuti uspjela da smanji prednosti kada je Saavedra pogodio za 3:1 na asistenciju Justiniana.

Međutim, samo pet minuta kasnije Argentinci su sve riješili. U centru pažnje našao se Lautaro Martinez koji je ušao u igru samo dvije minute kasnije, te je postavio konačnih 4:1.

Argentina je prva u grupi sa deset bodova, a drugi je Urugvaj koji ima tri boda manje. Paragvaj ima šest bodova, a četvrtoplasirani Čile bod manje. Bolivija je zakucana za dno tabele bez bodova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...