ZA NJIH NEMA KRIZE: Olimpijski centar "Jahorina" izdvaja 700.000 maraka za bar na vrhu planine

OC "Jahorina", između ostalog, planira da nabavi električnu pizza peć, plinski šporet i plinski roštilj, kao i električnu fritezu.

  • Ekonomija

  • 29. Jun. 2021  30. Jun. 2021

  • 0

„Olimpijski centar (OC) Jahorina“ odlučio je da opremi Olimpijski bar pored jezera Poljice na olimpijskoj planini i za te namjene su spremni da izdvoje više od 700.000 maraka.

„OC Jahorina“, između ostalog, planira da nabavi električnu pizza peć, plinski šporet i plinski roštilj, kao i električnu fritezu, piše portal Capital.

Kako je navedeno u tenderu, potrebna im je i zidna napa, dvije viseće police, ledomat, mašina za pranje čaša, 25 stolova za ručavanje, te 32 fotelje.

Za opremanje bara traže i tri ukrasne komode, jedno ognjište, sedam sećija, osam stolica bez naslona, kao i 28 barskih stolica.

Kada je u pitanju posuđe, procijenili su da im je potrebno 100 plitkih, 100 dubokih, te 100 tanjira za dezert, kao i 30 činija za pastu, te 100 kompleta escajga (nož, viljuška, kašika).

Smatraju da će kuvarima biti neophodno pet tava za sos, jedna tava za palačinke, te pet šerpi od inoksa sa duplim dnom…

Rok isporuke robe je 60 dana, a jedan od uslova je da ponuđač lani pozitivno poslovao. Kada je u pitanju tehnička i profesionalna sposobnost, traže se dobavljači koji ispunjavaju ISO 9001 i ISO 14001 standarde.

Portal CAPITAL pisao je kako će se „OC Jahorina“ zadužiti kod banaka 55,6 miliona maraka kako bi mogao da finansira nekoliko kapitalnih projekata.

CAPITAL je prošle godine objavio da OC „Jahorina“ planira da se, uz garancije Vlade Republike Srpske, zaduži za čak 99 miliona KM na period od 15 godina kako bi gradili dvije gondole, jedan četvorosjed sa stazama i sistemom za vještačko osnježavanje i halu, te zatravnili staze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...