BITKA ZA NJEMAČKU: Na stazi su bili BMW M440i i BMW M5 V10, pogledajte ko je kome "uzeo mjeru"

BMW M5 E60 (E61) jedan je od najfascinantijih automobila koji je sišao s bavarskih proizvodnih traka.

  • Auto

  • 30. Jun. 2021  30. Jun. 2021

  • 0

Kako i ne bi bio kad je u svoje vrijeme ispod poklopca motora krio moćnog 5.0 V10 atmosferskog benzinca, koji je ispucavao 507 KS i 520 Nm okretnog momenta, što mu je omogućavalo sprint do ‘stotke’ u svega 4,7 sekundi.

Uparen je sa SMG robotiziranim ručnim mjenjačem, a proizvodio je jedan od najboljih zvukova u autoindustriji. U ovoj karavanskoj izvedbi fantastično spaja praktičnost i brzinu. Doduše, nije baš bio pouzdan, a i potrošnja nije bila mala…

CarWow ekipa odlučila je staviti jedan drugi, ali gotovo jednako zanimljivi model iz portfelja BMW-a; M440i. Iz 3.0 turbobenzinskog rednog ‘šestaka’, ova paprena ‘četvorka’ ispucava 374 KS i 500 Nm okretnog momenta, što u praksi znači sprint do 100 kilomnetara na sat u 4,6 sekundi. Automatski Steptronic mjenjač sa osam brzina serijski stiže s ovim modelom, a tu je i MHEV tehnologija, koja dodatno štedi gorivo.

Pogledajte ko je kome „uzeo mjeru“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...