UPRKOS DEBAKLU HRVATSKE U KOŠARCI I U EVROPSKOM PARLAMENTU: Čović u Splitu bodrio reprezentaciju Hrvatske, sa Plenkovićem razgovarao o Izbornom zakonu

Čović je iskoristio ovu priliku kako bi se susreo sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, ministrom vanjskih i evropskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, kao i sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem.

  • Vijesti

  • 30. Jun. 2021  01. Jul. 2021

  • 2

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović boravio je danas u Splitu na košarkaškoj utakmici između Hrvatske i Brazila u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju koje počinju krajem jula, javlja Klix. 

Čović je ovu priliku iskoristio kako bi se susreo sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, ministrom vanjskih i evropskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, kao i sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem. Teme razgovora u pauzi utakmice su, kako je Čović podijelio na svom Twitter profilu, bile izmjene Izbornog zakona BiH i prelazak granice sa Hrvatskom.

Čović je na Twitteru podijelio i fotografiju sa Plenkovićem iz dvorane Spaladium arena u Splitu, kao i sa sastanka sa članovima hrvatske vlade.

"Premijera i ministre sam informisao o aktivnostima oko izmjena Izbornog zakona BiH. Govorili smo o više tema, uključujući i o pomoći Vlade Hrvatske sa situacijom koronavirusa u BiH te uvjetima prelaska granice", napisao je Čović.

Podsjećamo, u Spaladium areni u Splitu, Hrvatska je doživjela debakl od Brazila u košarci i poražena je rezultatom 94:67.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...