ĆAMIL DURAKOVIĆ O NAJAVI REZOLUCIJE O STRADANJU SRBA U SREBRENICI: “To je političko nasilje, koje neko pokušava…”

"...proturiti mimo nečije volje. Ne znam šta je cilj toga. Neko bi to trebao da debelo obrazloži."

  • Vijesti

  • 01. Jul. 2021  02. Jul. 2021

  • 0

Potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović danas je iznenada, "ničim izazvan" najavio da će zatražiti od predstavnika srpskih stranaka u SO Srebrenica da pokrenu usvajanje inicijative o stradanju Srba u ovoj općini i to još od vremena Drugog svjetskog rata naovamo.

Predsjednik Skupštine SO Srebrenica Ćamil Duraković, u izjavi za Oslobođenje je pojasnio da su bošnjački predstavnici u općinskim vlastima u manjini, te da sa te pozicije ne mogu zaustaviti usvajanje jednog ovakvog dokumenta. Također je naglasio kako o tome do sada nije bilo razgovora.

"To je političko nasilje, koje neko pokušava proturiti mimo nečije volje. Ne znam šta je cilj toga. Neko bi to trebao da debelo obrazloži. Ako ćemo se mi baviti Drugim svjetskim ratom onda nema potrebe da sarađujemo po bilo kom osnovu, niti možemo graditi bolju budućnost. Kada smo potpisali taj minimalni koalicioni sporazum, naše opredjeljenje je bilo da gradimo prosperitetniju budućnost, a vraćanje takvih priča, a posebno priče iz 40-tih godina nema za cilj ništa drugo nego da uzburka političku situaciju u Srebrenici i mislim da to ne vodi ničemu", kazao je Duraković.

Ističe kako je iznenađen ovakvom najavom, tim prije što je danas razgovarao sa Pavlovićem, ali potpredsjednik Skupštine to nije ni spomenuo.

"Ja lično neću učestvovati u takvim politikantskim potezima. Možemo mi sad inicirati usvajanje različitih rezolucija, kao što je rezolucija o genocidu u Srebrenici, ako za tim bude potrebe, možemo destabilizovati političku situaciju ako je to nekome u cilju. Danas sam upravo imao priliku da sjedim sa potpredsjednikom Skupštine i nije pomenuo tu priču. To dovoljno govori o tome koliko smo mi ovdje ušli u koaliciju. Mi smo ovdje potpisali neki sporazum iz nužde, koji očito neko i takav želi da sruši i Bošnjake apsolutno isključi iz vlasti. To je po meni poznadina svega toga", zaključio je Duraković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...