NADMAŠILA JE: Jill Biden uspjela je nešto što je Melania jako htjela dok je bila prva dama

Urednica "Voguea" Anna Wintour jednom prilikom je i sama dala naslutiti da Melania kao prva dama nikad neće dobiti naslovnicu. 

  • Žena

  • 01. Jul. 2021  02. Jul. 2021

  • 1

Jill Biden završila je na naslovnici Vogueovog izdanja za avgust.

Prva dama SAD-a na naslovnici nosi plavu haljinu cvjetnog uzorka s potpisom Oscara de la Rente. Fotografija je nastala na balkonu Bijele kuće. Biden je tek treća američka prva dama koja se pojavila na naslovnici prestižnog časopisa.

Prva je bila Hillary Clinton. Druga je bila Michelle Obama koja je naslovnicu dobila čak tri puta. 

Melania Trump žarko je željela biti treća, ali to joj nikad nije uspjelo. Snimka koja je procurila prošle godine otkrila je da se Melania nadala da će biti na naslovnici septembarskog izdanja Voguea 2018. godine. Tu je naslovnicu dobila Beyonce, a Melania je tada burno reagovala.

"Anna je dala septembarsku naslovnicu, cijelu, cijelu, sve, Beyonce. Zaposlit će crnog fotografa i to će biti prvi crni fotograf ikad koji snima naslovnicu Voguea", rekla je iznenađena Melania saradnici tad.

"Što? To je ludo", komentirala je njena tadašnja suradnica, na što je Melania odgovorila: "Tako sam čula."

Snimku tog razgovora kasnije je objavio BBC News.

Urednica Voguea Anna Wintour jednom prilikom je i sama dala naslutiti da Melania kao prva dama nikad neće dobiti naslovnicu, navodi Index.hr.

"Naslovnica modnog magazina Vogue ne definira gospođu Trump s obzirom na to da se na njoj pronašla puno prije obnašanja funkcije prve dame. Njezina uloga prve dame Sjedinjenih Američkih Država i sve što čini mnogo je važnije od neke površne fotografije i pokrića. Ovo samo dodatno pokazuje koliko je industrija modnih časopisa pristrana i pokazuje koliko je Anna Wintour nesigurna i uskogrudna", poslala je nakon saopćenja Melania.

Melania Trump jednom je ipak dobila naslovnicu Voguea, no ne kao prva dama. Bilo je to prije vjenčanja s Trumpom, 2005.godine. Njezino pokazivanje vjenčanice prije vjenčanja tada su mnogi prozvali vrhuncem neukusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...