PA, VI SAMO LAJKAJTE: Kako Ronaldo zaradi pravo bogatstvo samo jednom objavom na Instagramu?

Američki glumac Dwayne The Rock Johnson bio je lider, ali prema pisanju britanskih medija, napadač Juventusa skinuo ga je sa prvog mjesta.

  • Zabava

  • 02. Jul. 2021  02. Jul. 2021

  • 2

Cristiano Ronaldo (36) na prvom je mjestu kada su u pitanju zarade od reklama na Instagram profilima.

Portugalac ima 308 miliona pratilaca na Instagramu i on za jednu reklamnu objavu može da naplati 1,6 miliona dolara, a taj podatak objavio je "Hopper HQ", koji se bavi marketingom na društvenim mrežama.

Dwayne Johnson ima 250 miliona pratilaca i njegova zarada na Instagramu je oko 1,52 miliona dolara po reklamnoj objavi, dok je na trećem mjestu američka pop pjevačica Ariana Grande sa zaradom od objave od 1,51 milion dolara.

Lionel Messi je drugi najpraćeniji nogometaš na Instagramu sa 224 miliona pratilaca i njemu to može donositi 1,1 miliona dolara po objavi.

Osim što imaju bogate ugovore, doduše Messi trenutno čeka na jedan takav, jer je 1. jula postao slobodan igrač, najbolji nogometaši svijeta imaju ogromne zarade od sponzorskih ugovora, ali i od društvenih mreža na kojima ionako "vise" kad god imaju vremena.

Cristiano Ronaldo odlučio je jedan dio zarađenog novca investirati u luksuzne hotele.

Zvijezda Juventusa već ima nekoliko hotela u svom vlasništvu, a 7. juna se otvara vjerovatno najluksuzniji hotel "Pestana CR7 Gran Via Madrid" u Madridu.

Portugalska zvijezda uložila je čak 13 miliona eura u ovaj luksuzni hotel, koji se napokon otvara 7. juna i sigurno je da će sve da sija od luksuza.

alt

Cristianov hotel imat će 168 luksuznih soba, a hotel se prostire na 10 spratova. Gosti će imati na raspolaganju apsolutno sve što požele i sigurno je da će ovaj luksuzni hotel privlačiti pažnju onih koji sebi mogu priuštiti skupocjenu noć u hotelu.

Interesantno je da će deveti sprat hotela biti otvoren za sve. Tu će i 'obični' građani moći da isprobaju specijalitete hotela, a tu će biti smješten sportski bar.

Ovo je treći Ronaldov hotel i prvi izvan Portugala. On je vlasnik hotela u Funchalu i Lisabonu.

Planiraju se i nove lokacije za budućnost i očigledno je da se već zna šta će Cristiano Ronaldo raditi nakon što okonča igračku karijeru.

O tome CR još ne razmišlja iako je 36-godišnjak, ali i penzija mora doći jednog dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...